donderdag, juni 21, 2007

Oud-Vossemeer – Het besluit van de Nieuw-Zeelandse burgerlijke stand om de wens van een ouderpaar om hun zoontje ‘4real’ te noemen niet in te willigen heeft binnen de actiegroep Numbers 4 Life heftige reacties opgeleverd. De groep pleit al jaren voor een ‘minder 1zijdige benadering van het naamverschaffingsamb8’.

“Dit is nieuw voor ons,” aldus πa van den Olmers, woordvoerster van de actiegroep Numbers 4 Life, “we hebben hier nog nooit eerder problemen mee gehad.” De goed gebekte dertiger, zelf sinds enkele maanden moeder van de blakende 2cute, staat er van te kijken dat de naam 4real in Nieuw-Zeeland problemen oplevert. “Absurd. Wij zijn het ook absoluut niet met het besluit 1s en zeker niet ge9 hierin mee te gaan. Eerlijk gezegd vind ik het nogal 8erlijk,” stelt de Zeeuwse in 3ste bewoordingen, om op bed8zamere, licht bekakte toon te vervolgen: “Cijfers zorgen 1erzijds voor een te 4en veelkleurigheid en anderzijds voor een ongekende 1duidigheid. Zoals de vader ook aangeeft: met cijfers in je naam weet je pas 8 wat je naam betekent." πa werkt inmiddels, in samenwerking met mede-leden Abit2l8 Almekinders en 4gottencondom Noteboom, aan een petitie voor de erkenning van cijfernamen.

De Nieuw-Zeelandse burgerlijke stand heeft laten weten vooral problemen te hebben met de naam 4real, omdat onduidelijk is hoe de hoofdletter 4 er precies uitziet.

3 Comments:

Blogger Rinske said...

Numbers 4 Life baby!!
Groente, Rinske
p.s. rinsje.blogspot.com

14:48  
Blogger Rinske said...

Ik link jou blogs op mijn blog, is da goeh?

11:43  
Blogger Kasper said...

Tuurlijk mag dat! Mits ik jou dan ook mag linken.

12:05  

Een reactie posten

<< Home

eXTReMe Tracker