dinsdag, december 23, 2008

Apart politieteam tegen dierenactivisten: “Mrrrauw!”


Eindelijk is er goed nieuws voor iedereen die al maandenlang geterroriseerd wordt door rondhangende dierenactivisten voor de buurtsupermarkt: het Korps Landelijke Politie Diensten gaat een apart team oprichten voor de bestrijding van dierenactivisme! Dit maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken dit weekend bekend.

Volgens minister Guusje ter Horst gaan recente acties van dierenactivisten ‘absoluut over de schreef’. Hierbij zou het bijvoorbeeld gaan om het agressief bejegenen van medewerkers van aan dierproeven gelieerde bedrijven. Begin deze maand nog werd een huis in Zeewolde beklad en een auto overgoten met een bijtende stof. Het nieuwe politieteam zou dit soort acties moeten tegengaan. Om te voorkomen dat het team zelf ook slachtoffer wordt van dierenactivistisch geweld, zullen de dienstauto’s van het team waarschijnlijk bekleed worden met levende jonge puppies.

Ter Horst verwacht dat het team het aantal criminele activiteiten van extremistisch dierenactivisme flink terug zal kunnen dringen. En dat is nodig ook, want vooral in plaatsen als Zwijndrecht en Geitenwaard zit de angst voor dierenactivisme er goed in. Als het nieuwe team een succes is, sluit Ter Horst niet uit dat er ook teams opgericht zullen worden tegen excessief wildplassen en tegen extremistisch door rood rijden.
eXTReMe Tracker